Ruladă de ciocolată cu portocale

Ruladă de ciocolată cu portocale, arome ce se pun reciproc în valoare. Această ruladă, destul de ușor de preparat, este foarte bună dacă, după preparare, este lăsată la rece peste noapte și a doua zi este tăiată și servită.
Ruladele pot fi pe post de desert sau de aperitiv. Se pot prepara cu diferite creme dulci, cu gem, jeleu, ciocolată. Ruladele aperitiv se pot face cu cremă de brânză sărată sau dulce, cu carne de pui, cu spanac, cu carne de pește etc.
Indiferent care dintre aceste variante doriți să preparați, că este vorba despre variata de aperitiv sau de desert, în mod sigur ați ales preparatul ideal pentru cei dragi.

rulada

Foto: Ruladă de ciocolată cu portocale – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie pentru blat:
4 ouă
1 praf de sare
100 g ciocolată neagră sau de menaj
100 g zahăr
80 g unt
100 ml lapte
150 g făină
1 vârf de cuțit praf de copt sau bicarbonat
Pentru cremă:
200 g unt
100 g zahăr
2 ouă
2 linguri lichior de portocale
4 portocale
Pentru glazură:
100 g ciocolată de menaj
150 ml frișcă lichidă
Pregătești așa:
Topești ciocolata la bain-marie, împreună cu untul. Iei vasul de pe sursa de căldură și lași amestecul să se răcească. Mixezi ouăle cu sarea și zahărul, până se dizolvă. Încorporezi treptat compoziția cu ciocolată, apoi făina și praful de copt, alternând cu laptele. Torni compoziția în tavă de 25×35 cm, tapetată cu hârtie de copt. O coci la 180ºC, 20-25 de minute.
Răstorni blatul copt pe o hârtie de copt umedă și îl rulezi rapid. Îl lași să se răcească.
Pentru cremă, amesteci energic ouăle cu zahărul, într-un vas așezat pe foc mic. Când crema s-a îngroșat, iei vasul de pe foc și adaugi lichiorul, coaja rasă de la 2 portocale și, peste 5-10 minute, untul, în prealabil frecat spumă.
Derulezi blatul, îl ungi cu cremă și pui din loc în loc felii de portocale. Rulezi din nou și păstrezi rulada în frigider. O acoperi cu glazură de ciocolată topită la bain-marie împreună cu frișca.

Pregătire 50 minute; Coacere 25 minute
Rețetă de Valeriu Oancea Mușat, Izvoru, jud. Prahova

Intră aici și încearcă și rețeta propusă.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!