Rulada cu gem | Foto: 123RF
Pentru aluat:
- 5 ouă Toneli Kids
- 5 linguri zahăr
- 5 linguri ulei
- 5 linguri făină
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 vârf de cuțit praf de copt
Pentru umplutură:
- 200 g gem de căpșuni sau de zmeură
- 50 g unt
- 2 linguri zahăr pudră cu aromă de vanilie
- 150 g frișcă
1. Mixezi albușurile spumă tare, apoi adaugi treptat zahărul și zahărul vanilat și mixezi până se dizolvă. Încorporezi treptat gălbenușurile, apoi praful de copt și făină, omogenizând delicat.
2. Întinzi aluatul în tava de 20×30 cm, în prealabil unsă și tapetată. Îl coci în cuptorul preîncălzit, la 180°C, până se rumenește ușor pe margini. Îl răstorni pe un șervet umezit și rulezi blatul împreună cu șervetul.
3. Mixezi untul moale cu zahărul. Încorporezi treptat frișca. Derulezi blatul răcit, îl ungi uniform cu gem și apoi cu crema de unt. Rulezi și răcești rulada strâns.
Obții 16 porții. Timp de preparare: 50 de minute.