Ruladă cu floricele și două creme

Ruladă cu floricele și două creme, un desert de mare efect când ai musafiri, o ruladă care pare complicat de făcut, dar nu este așa.

rulada

Foto: Ruladă cu floricele și două creme – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie pentru foi:
5 ouă
50 g zahăr pudră
50 g făină
10 g cacao
2-3 linguri lapte
10 g praf de copt
150 ml ulei
30 ml apă fierbinte
1 lingură zeamă de lămâie
Ruladă cu floricele și două creme
300 ml frișcă
60 ml lapte
100 g ciocolată albă
100 g ciocolată cu lapte
20 g alune rumenite și măcinate
Pentru decor:
50 g ciocolată cu lapte rasă
Pregătești așa:
Bați albușurile spumă tare, cu puțină zeamă de lămâie, apoi adaugi zahărul și bați în continuare, până când spuma se întărește. Încorporezi treptat gălbenușurile, uleiul, apa și făina amestecată cu praful de copt. Torni ½ din compoziție într-o tavă de 20×30 cm și coci până se rumenește și se desprinde de marginile tăvii. Când s-a răcit, decupezi floricele, steluțe, inimioare, cu o formă pentru fursecuri.
În compoziția rămasă, încorporezi cacaua și laptele. Coci la foc mic spre mediu, pentru aproximativ 20 de minute, în tava de 20×30 cm. O scoți pe un prosop de bucătărie umed și o rulezi fierbinte.
Pentru creme, bați frișca și o împarți în două vase. Topești la bain-marie ciocolata albă împreună cu 30 ml lapte. Procedezi la fel cu ciocolata cu lapte. După ce ciocolata s-a mai răcit, amesteci fiecare cantitate cu ½ din cantitatea de frișcă.
Întinzi pe o foaie crema maro și presari alunele. Pe marginea foii așezi steluțele lipite unele de altele cu cremă. Acoperi șirul de floricele cu crema albă și rulezi. Îmbraci rulada în crema de ciocolată albă rămasă. Decorezi cu ciocolată rasă. După ce ai păstrat rulada la rece, o tai în felii groase de 2 cm, care vor conține la mijloc o figurină.

Sfat: Pentru figurinele din interior, alege o formă care să aibă conturul cât mai bine definit!

Pregătire 45 minute; Coacere 40 minute
Rețetă de Alina-Cătălina Bucur, Buzău

Încearcă și rețeta de ruladă-aperitiv de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!