Roșii umplute cu cremă de semințe

Roșii umplute cu cremă de semințe. Totul se face la rece, nu te apropii de aragaz, prepararea este rapidă, dar efectul este deosebit. Aceste roșii umplute vor fi apreciate pentru gustul deosebit.
Pentru că în prepararea acestei rețete vom folosi turmericul, hai să aflăm câte ceva despre el! Turmericul vine din India, din bucătăria tradițională – folosită de aproape 5000 de ani – și din medicina ayurvedică. Turmericul este folosit în special sub formă de pulbere adăugată în mâncăruri. În India era folosit în multe ritualuri de purificare, procesiuni ce se desfășurau în temple.
Turmericul este un puternic antiinflamator, reglează valorile glicemice, susține ficatul în procesul de detoxifiere și multe alte beneficii pentru sănătatea omului. În bucătăria din sudul Asiei turmericul se adăugă în mâncăruri fie crud și ras, fie sub formă de pulbere. Și noi, românii, folosim turmericul de ceva vreme în diferite preparate.

rosii

Foto: Roșii umplute cu cremă de semințe – Arhivă City Publishing SRL

 

Îți trebuie:
3-4 roșii de dimensiune mijlocie
50 g semințe de floarea-soarelui decojite și neprăjite
2 fire de ceapă verde
½ linguriță maghiran uscat mărunțit
1 linguriță boia iute sau dulce, după gust
sare, piper, turmeric
1 lingură germeni de grâu
Pregătești așa:
Înmoi semințele în apă, de seara până dimineața. A doua zi, le scurgi și le mixezi în blender împreună cu 50 ml apă și ceapa curățată și mărunțită, până obții o pastă cât mai omogenă. Dacă este nevoie de lichid pentru o mixare mai ușoară, adaugi 1-2 linguri de apă sau lapte de soia. Adaugi germenii de grâu și omogenizezi. Sărezi pasta și o condimentezi după gust.
Speli roșiile, le tai câte un căpăcel și le scoți miezul cu lingurița, apoi le umpli cu pastă. Le decorezi cu frunze de ceapă verde și le consumi după ce le-ai răcit puțin.

Pregătire 15 minute
Rețetă de Rozalia Ciobanu, Ocna Mureș, jud. Alba

Încearcă și rețeta de Roșii umplute, cu sos de mărar!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!