Risi e bisi, un deliciu cu orez

Risi e bisi, un deliciu cu orez,  o rețetă originară din Nordul Italiei, regiunea Veneto, pe care o putem prepara și noi. Risi e bisi este o mâncare deosebit de gustoasă și consistentă pe care o recomandăm cu drag.
Originera parmezanului este în provincia Parma, din Italia. În Evul Mediu, în jurul orașului Parma, trăiau călugări care făcau o brânză tare cunoscută ca „caseum paramensis„, denumire scurtată apoi în Pramsan. Prima referire oficială despre “Parmezan” este înregistrată în 1254, în documentele unei nobile din Genoa, care și-a oferit casa ca garanție pentru a-i furniza 24 de kg de parmezan anual, produs în Parma. În 1954 această brânză a primit oficial numele de Parmigiano Reggiano. Iar în 2008, Curtea europeană a decretat că Parmigiano Reggiano este singura brânză tare care poate fi numită parmezan.

risi e bisi

Foto: Risi e bisi – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
150 g pancetta sau bacon
3 cepe
75 g unt
400 g mazăre proaspătă
1 l supă de pui
250 g orez
150 ml vin alb sec
50 g parmezan ras
sare
piper negru fin măcinat
1 legătură verdeață
Pregătești așa:
Cureți ceapa și o tai mărunt. O călești împreună cu pancetta tăiată cubulețe, pentru 5 minute, în 50 g unt topit, amestecând periodic.
Adaugi orezul, în prealabil spălat și scurs și le călești un minut împreună. Torni vinul și, treptat, supa fierbinte și lași să fiarbă până când orezul absoarbe lichidul. După 5 minute, pui boabele de mazăre și lași să mai fiarbă 10 minute.
Când orezul și legumele sunt fierte, sărezi și condimentezi preparatul, iei vasul pe de foc și pui felioare de unt. Presari verdeața fin tocată, acoperi vasul cu un capac, pentru 5 minute.
Presari porțiile cu parmezan ras.

Rețetă de Geta Văireanu, București

Vă oferim o rețetă la care vom folosi orez, este un desert ușor de preparat și foarte gustos.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!