Troy Gladius

Rețetă de Lăcrămioara Coman, Brăila

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

4 porții
Pregătire: 45 minute
Coacere: 40 minute

Îți trebuie:

  • 600 g filé de porc
  • 100 g caise confiate
  • 100 g ciuperci
  • 100 g ceapă
  • 100 g roșii
  • 50 g unt
  • 20 g sare
  • un vârf linguriță piper
  • un vârf linguriță boia iute

Pregătești așa:

Cureți fileul de porc de pieliță, îl speli, îl ștergi de apă, îl porționezi și îl tai subțire ca pentru șnițele. Apoi bați bucățile de carne cu ciocanul. Cureți ceapa și o toci mărunt, iar jumătate din cantitate o pui la călit într-o tigaie cu unt. Peste bucățile de carne, adaugi caisele confiate, rulezi și închizi șnițelele cu ajutorul unor scobitori. Condimentezi și pui șnițelele la prăjit în tigaie, peste ceapă. După ce carnea s-a rumenit ușor pe ambele părți, o scoți separat, iar în tigaie pui restul de ceapă, roșiile și ciupercile tăiate în bucăți mici, apoi le călești împreună circa 10 minute. Pui din nou carnea în sosul din tigaie și o călești pe ambele părți până devine fragedă.

Add Comment