Tartă „Șvarțvalidschii”


Ina Friminschii, raion Ștefan-Vodă, Republica Moldova

 

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

8 porții
Pregătire: 30 minute
Coacere: 35-45 minute

Îți trebuie:

  • 250 g zahăr
  • 4 albușuri
  • 150 g făină
  • 50 ml vin
  • 250 ml smântână
  • 250 g vișine din compot (fără sâmburi)
  • 50 g ciocolată
  • 1 plic gelatină transparentă

Pregătești așa:
Bați albușurile spumă, adaugi 100 g zahăr și mixezi până se dizolvă zahărul.
Cerni făina și amesteci cu 50 g ciocolată topită în 75 ml apă. Încorporezi și spuma din albușuri. Pui compoziția într-o formă de tort mai mică și 0 dai la cuptor.
Amesteci 250 g smântână cu 150 g zahăr, vinul, apoi adaugi gelatina pregătită așa cum scrie pe plic. Tai tarta în două părți egale, iar pe una dintre ele pui vișinile și ungi cu crema de smântână.
Acoperi cu celălalt blat și întinzi restul de cremă.
Ornezi cu vișine și razi deasupra ciocolată.



Add Comment