Supă ungurească de găină cu crutoane de griș


Floarea Pană, loc. Lupeni, jud. Hunedoara

 

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

4 porții
Pregătire: 25 minute
Fierbere: 1 oră

Îți trebuie:

  • 1 piept + 1 pulpă de găină
  • 1 ardei roșu
  • 300 g varză albă
  • 1/2 fir de praz
  • 1 lingură boia iute
  • 1 foaie dafin
  • sare
  • piper

Îți trebuie: pentru crutoane:

  • 1 ou
  • 1 1/2 lingură griș
  • ulei
  • sare

Pregătești așa:
Speli pieptul împreună cu pulpița, le tai mărunt și le pui la fiert cu foaia de dafin și puțină sare. Iei spuma atunci când este nevoie. Tai ardeiul în două, îl cureți de semințe, îl speli și îl tai cubulețe.Cureți varza, o speli și o tai în bucățele de 1-2 cm. Scoți bucățile de carne din supă și le lași să se răcească. Strecori zeama printr-o sită în alt vas.
Pui în supa strecurată ardeiul gras și carnea.
Pregătești crutoanele așa:
Amesteci cu griș ouăle astfel încât compoziția să fie moale. Pui ulei într-o tigaie, iar când este încins bine adaugi compoziția.
O prăjești ca pe o omletă. Când se răcește, o tai cubulețe pe care în supă. Condimentezi cu sare și piper. Servești supa fierbinte de garnitură cu rondele din praz.



Add Comment