Sublii

Rețetă de Nelica Ursescu, com. Burla, jud. Suceava

Îți trebuie:

  • 1/2 kg orez
  • 200 g mozzarella
  • 200 ml ulei + 1 l ulei pentru prăjit
  • 200 g carne tocată
  • 200 g bulion
  • 100 g pesmet
  • 60 g parmezan (brânză de oi uscată)
  • 50 g unt
  • 30 g bureți
  • 4 cepe mari
  • 2 ouă
  • sare
  • piper.

Pregăteși așa:

Fierbi orezul al dente (adică să fie mai tare) și îl lași la răcit. Tai ceapa mărunt și o călești în 200 ml ulei. În alt vas pui bulionul, carnea și bureții și lași la fiert 10 minute. Torni compoziția peste orezul răcit și mai adaugi 2 ouă bătute, untul, parmezanul, sarea și piperul. Dai la rece pentru 3 ore. Pui 1 l de ulei într-o cratiță adâncă și-l încingi până își schimbă culoarea. Iei din compoziție cu mâna sau cu lingura, pui în mijloc câte o bucățică de mozzare- lla și faci niște forme asemănătoare sarmalelor. Le dai prin pesmet și le pui în uleiul încins. Când sunt prăjite, le scoți și le servești calde.



Add Comment