Șmoring

Rețetă de Andy Drienyovszki, loc. Nădlac, jud. Arad

Foto: Practic în bucătărie; Mihai Nicolae

Foto: Practic în bucătărie; Mihai Nicolae

8 porții
Pregătire: 30 minute
Coacere: 20 minute

Îți trebuie:

  • 3 ouă
  • 30 g zahăr pudră
  • 250 g lapte
  • 130 g făină
  • un vârf cuțit praf de copt
  • 50 g stafide
  • 2 linguri rom
  • 30 g margarină
  • sare

Pregătești așa:

Pui stafidele în rom. Separi ouăle, gălbenușurile le bați cu zahărul și sarea, adaugi treptat laptele, făina, praful de copt și stafidele. Încorporezi și albușurile bătute spumă în prealabil. Topești margarina și o pui peste compoziția de mai sus. Într-o tigaie cu ulei bine încins, prăjești câte un șmoring. O poți servi presărată cu zahăr vanilat, sau alături de fructe din compot.



Add Comment