Salată italiană

Maria Nețoi, Iași

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

4 porții
Pregătire: 25 minute
Coacere: 45 minute

Îți trebuie:

  • 1/2 ardei gras roșu
  • 1/2 ardei gras verde
  • 1 ceapă tăiată cubulețe
  • 50 g ciuperci de cultură
  • 1/2 ardei iute roșu
  • 1/2 dovlecel
  • 1 lingură oțet cu verdețuri
  • 1 lingură apă
  • 1 foie dafin
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 cățel usturoi
  • frunzele de busuioc (pătrunjel)
  • 1 praf sare marină
  • 2 vârfuri cuțit piper
  • 1 linguriță suc de lâmâie

 

Pregătești așa:
Speli cele două jumătăți de ardei, le tai în două după ce le-ai scos semințele și părțile albe.
Le așezi într-o tavă de copt prăjituri. Le rumenești ușor, cam 10 minute, în cuptorul încins dinainte. Le scoți din cuptor și le lași la răcit, apoi le îndepărtezi coaja. Tai cele două jumătăți de ardei în bucățele mici. Cureți ceapa, o speli, la fel procedezi și cu ciupercile. Amesteci, deoparte, oțetul cu 4 linguri de apă, foaia de dafin, sarea, piperul și le pui la fiert. Adaugi ceapa și ciupercile. Lași să fiarbă înăbușit 15-20 minute. Cureți dovlecelul și îl tai rondele destul de groase. Pui uleiul de măsline într-o tigaie, rumenești feliile de dovlecel, sărezi și piperezi. La urmă, adaugi cățelul de usturoi zdrobit și busuiocul tocat fin. Pe o farfurie, așezi ardeii, ceapa, feliile de dovlecel, ardeiul iute și ciupercile. Decorezi cu câteva frunze de busuioc sau pătrunjel după ce ai pus puțin suc de lămâie.

Add Comment