Salată albaneză (osteoporoză)

Elena Catrina, București

Îți trebuie:

  • 2-3 ardei grași
  • 3 roșii frumoase
  • 1 legătură mărar
  • 1 legătură pătrunjel
  • 2 cartofi fierți
  • 2 lingurițe stafide
  • 4 linguri smântână sau iaurt
  • 2 linguri untdelemn
  • 1-2 cepe
  • sare
  • piper.

Pregătești așa:
Tai ardeii rondele și ceapa feliuțe. Le pui într-o farfurie adâncă și le freci cu sare, apoi le acoperi și le lași 15 minute.
Separat, pui într-un castron cartofii fierți și tăiați cubulețe, roșiile tăiate felii subțiri, stafidele, ceapa stoarsă și ardeii storși, mă-rarul și pătrunjelul.
Într-un pahar, pregătești un sos din untdelemn, jumătate linguriță sare, puțin piper și smântână, bătând mereu cu furculița.
Torni sosul peste salata din castron, o întorci cu două furculițe de două-trei ori și o dai la rece.



Add Comment