Pui sote Marengo

Rețetă propusă de Practic în bucătărie

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

3 porții
Pregătire: 30 minute
Fierbere: 1 oră și 15 minute

Îți trebuie:

  • 1 pui
  • 4 linguri bulion
  • 4 felii pâine
  • 2 cepe
  • 2 căței usturoi
  • 1 cubuleț supă de pasăre
  •  2 linguri făină
  • 100 ml vin alb sec
  • 4 linguri ulei
  • 1 legătură plante aromate (cimbru, dafin, salvie)
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • sare
  • piper

Pregătești așa:

Cureți și tai felii subțiri ceapa și usturoiul. Pregătești supa, sfărâmi  cubulețul în 300 ml apă clocotită și amesteci până la dizolvare, apoi o dai deoparte. Rumenești puiul, tăiat în bucăți, într-o cratiță cu fund gros cu 3 linguri de ulei. Scurgi de ulei și pui puiul deoparte. Adaugi în cratiță usturoiul și ceapa, pe care le călești, apoi presari făină și amesteci bine. Pui vinul, pasta de tomate, mirodeniile asortate și 100 ml supă. Condimentezi după gust, punând și puiul. Acoperi cratița și o dai la foc foarte mic. Lași să fiarbă 1 oră. Speli pătrunjelul, îl ștergi și îl tai mărunt. Înlături coaja pâinii, o tai triunghiuri și o prăjești într-o tigaie, cu restul untului. O așezi pe o hârtie absorbantă. Servești puiul împreună cu sosul din cratiță, decorat cu pătrunjel și crutoane.

Add Comment