Pui fript cu varză de Bruxelles

Geta Diaconu, Galați

– împotriva oboselii cronice –

Îți trebuie:

  • 1 kg pui
  • 100 g unt
  • 1,5 varză de Bruxelles
  • 100 g cașcaval
  • 50 g făină
  • 300 ml lapte
  • 200 g smântână
  • 25 g bulion
  • piper
  • sare.

Pregătești așa:

Cureți puiul, îl tai bucăți, îl sărezi și îl prăjești în 50 g de unt. În untul rămas călești făina, o stingi cu laptele amestecat cu smântâna și bulionul, adaugi carnea și fierbi 20 de minute. Fierbi varza de Bruxelles timp de 20 de minute în apă cu sare, o scurgi bine și o așezi într-un vas termorezistent uns cu unt. Presari peste varză cașcaval ras, torni pe deasupra unt topit și dai vasul la cuptor pentru gratinare.  La servit, lângă fiecare porție de carne, pui 2-3 verze, iar peste, torni 2-3 linguri din sosul în care a fiert carnea.



Add Comment