Plăcintă Hawai


Olga Zghezea, Republica Moldova, sat Slobozia Mare, jud. Cahul

Îți trebuie:

  • 500 g aluat de patiserie,
  • 150 g mazăre,
  • 1 cutie compot de ananas,
  • 250 g cotlet de porc,
  • 75 g cașcaval,
  • 2 linguri susan,
  • 2 linguri smântână,
  • 1 ou,
  • 1 lingură frișcă,
  • pătrunjel pentru ornat, piper.

 

Pregătești așa:
Așezi foile de aluat una lângă alta. Separi fructele de ananasul din compot. Tai cotletul și ananasul în bucățele, iar cașcavalul îl dai prin răzătoare. Amesteci cotletul cu ananas și mazăre. Cașcavalul îl amesteci cu smântâna și pui piper după gust. Tai foile de aluat în așa fel încât să obții câte două pătrate din fiecare. Din prima bucată decupezi forme de flori cu ajutorul unei forme. Separi oul. Gălbenușul îl amesteci cu frișca. Cu albușul ungi marginile pătratelor de luat. Așezi câte o foaie de aluat, decupezi peste una întreagă și apeși ușor marginile. Le ungi apoi cu gălbenușul cu frișcă și deasupra presari susan. Pui toate părțile de aluat la cuptor și lași să se coace aproximativ 20 de minute. Florile decupate le scoți după 15 mintute. Florile și bucățile decupate  le poți aranja pe un platou după cum dorești.

Add Comment