Pizza cu coppa și măsline verzi

Concurent: Lăcrămioara Coman, Brăila

Îți trebuie pentru aluat:

  • 600 g făină
  • 30 g drojdie de bere
  • 50 ml ulei
  • 20 g zahăr
  • 15 g sare.

Îți trebuie pentru sos:

  • 500 g roșii în bulion
  • 10 g zahăr
  • 2 g oregano
  • 2 g busuioc
  • 30 ml ulei de măsline
  • 5 g sare.

Îți trebuie pentru umplutură:

  • 200 g coppa
  • 400 g mozzarella
  • 100 g morcovi
  • 100 g țelină
  • 100 g măsline verzi umplute cu gogoșari
  • 20 ml ulei de măsline
  • 2 g piper.

Pregătești așa:
Drojdia o dospești cu zahărul și 100 ml apă caldă. Apoi amesteci cu făina, sarea, uleiul, 300 ml apă caldă și lași la crescut. Mozzarella o razi fin, morcovul și țelina le tai julien. Roșiile din bulion le pui într-un vas, le condimentezi cu sare și piper, adaugi zahărul, oregano și busuiocul, în final uleiul de măsline și le mărunțești cu blenderul până devin piure. Din 250 g de aluat formezi o chiflă pe care o întinzi pe planșetă până obții o foaie groasă de 6-7 mm, apoi o pui într-o tavă unsă cu ulei. Peste blat întinzi sosul de roșii, presari mozzarella, apoi morcovul și țelina rase. Stropești cu ulei, condimentezi cu piper și introduci în cuptorul încins la 280 de grade Celsius pentru 5-6 minute. Pizza o scoți din cuptor, deasupra așezi în formă de stea feliile de coppa rulate, între ele pui măslinele tăiate în două pe lung și mai introduci la cuptor pentu încă 2 minute.

2 Comments

  1. cristi craus iulie 25, 2013
    • Crenguta decembrie 5, 2016

Add Comment