Perișoare cu sos olandez (ulcer)


Corina Ilea, București

Îți trebuie pentru perișoare:

  • 500 g carne vită,
  • 2 linguri orez,
  • 2 linguri ulei,
  • 2 albușuri, sare.

Îți trebuie pentru sos:

  • 2 gălbenușuri,
  • 2 linguri apă,
  • 2 lingurițe zeamă de lămâie,
  • 50 g unt, sare

Pregătești perișoarele așa:
Cureți carnea de pielițe și de zgârciuri, o speli și o dai de 3 ori prin mașina de tocat. Cureți orezul de impurități, îl speli și îl fierbi numai pe jumătate. Apoi, amesteci bine carnea tocată cu orezul, albușul, uleiul și sare după gust, până când amestecul devine o pastă omogenă, din care modelezi perișoare. Le fierbi în apă, la foc moderat, apoi le scoți cu o spumieră, le așezi pe un platou și torni deasupra sosul.

Pregătești sosul așa:
Pui într-o cratiță gălbenușurile, apa, zeama de lămâie și sare după gust și le bați bine, cu telul sau cu mixerul, deasupra unei oale cu apă în clocot, până când amestecul se omogenizează perfect și devine păstos. Îl iei de pe aburi și îl amesteci bine cu untul.

Add Comment