Pastitzio – un fel de musaca cu macaroane

foto: Mihai Nicolae

Pastitzio – un fel de musaca cu macaroane

Rețetă de Milița Șolea, com. Svinița, jud. Mehedinți

Preț: 32 lei-4 porții

Pregătire: 45 minute

Coacere: 30 minute

Îți trebuie: ■ 400 g macaroane ■ 500 g carne tocată de vită ■ 100 ml ulei de măsline ■ 1 cățel de usturoi ■ 6 roșii ■ 2 cepe ■ 1 ou ■ 25 g pastă de tomate ■ 50 g pesmet

Îți trebuie pentru sos: ■ 40 g unt ■ 40 g făină ■ 500 ml lapte ■ 100 g parmezan ■ 3 ouă ■ sare ■ nucșoară

Pregătești așa: Călești carnea tocată cu ceapa și usturoiul tocate, pui roșiile tăiate, pasta de tomate și sare. După 15 minute oprești focul, iar când s-a răcit amestecul, adaugi oul și 25 g de pesmet. Rumenești făina în unt, stingi cu lapte și, după primul clocot, adaugi ouăle, sare și nucșoară. Ungi o formă cu unt și tapetezi cu pesmet, așezi jumătate din macaroanele fierte, apoi carnea, o porție din sos și parmezan. Pui restul de macaroane, sos și parmezan. Coci la cuptor 30 de minute. Tai preparatul în pătrate, ca pe o musaca și servești presărat cu verdeață sau simplu. Acest fel de mâncar este foarte bun dacă se folosește carne tocată de vită și nu de porc.

Add Comment