Paste cu usturoi ca la Smirna – Grecia

Rețetă de  Mihaela Răduță, loc. Slobozia, jud. Ialomița

Îți trebuie:

  • 1/2 kg paste în formă de semințe de ovăz (sau altele asemănătoare)
  • 3-4 roșii coapte
  • 2-3 cepe
  • 2-3 căței de usturoi
  • 1 1/2 ceașcă brânză sau parmezan ras
  • 1 și 1/2 ceașcă ulei
  • puțin zahăr
  • sare
  • piper.

Pregătești așa:

Pui ulei în cratiță, la foc moderat și adaugi ceapa și usturoiul tăiate fin. Lași să se înmoaie puțin și adaugi felii subțiri de roșii, piper, sare, zahăr și lași să fiarbă 10 minute. Torni apoi 1 1/2 l apă caldă sau zeamă de carne. Adaugi pastele și mai lași să fiarbă 25 de minute la foc moderat. Sevești pastele cu brânză de orice tip preferi sau cu parmezan ras. Poftă bună!

Add Comment