Paste Carbonara cu dovlecei

Foto: MIhai Nicolae

Rețetă de Nicolae Cotoi, Roșiorii de Vede, jud. Teleorman

PREț: 27 lei-4 porții

Pregătire: 25 minute

Fierbere: 10 minute

ți trebuie: 400 g spaghete, 4 dovlecei medii, 400 g bacon afumat, 150 ml smântână, 150 ml parmezan, 150 g mozzarella, 3 gălbenușuri, sare, piper, busuioc, ulei de măsline, usturoi

Pregătești așa: Fierbi pastele în apă cu sare, urmând indicațiile de pe ambalaj. În plus, în apa cu sare mai adaugi și puțin ulei. Când sunt gata, scurgi pastele de apă. Pui puțin ulei de măsline peste acestea. Cureți dovleceii de coajă și îi tai feliuțe foarte subțiri pe care le pui la călit împreună cu baconul afumat și usturoiul zdrobit. Amesteci bine mozzarella cu smântâna. Adaugi sare și gălbe-
nușurile și amesteci iar. Compoziția obținută o pui peste spaghetele fierbinți. Apoi adaugi și dovlecelul călit. Presari busuioc. Condimentezi după gust cu sare și piper. Pastele rezultate le pui în farfurii întinse. Servești pastele fierbinți, cu parmezan ras presărat deasupra.



Add Comment