Pâinici Tyropsomo

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
500 g făină
175 ml lapte
175 ml apă
300 g brânză feta
15 g drojdie
1 linguriță zahăr
1 linguriță rasă de sare
5 linguri ulei de măsline
oregano
Pregătești așa:
Într-un castron torni apă călduță și dizolvi drojdia. Adaugi zahărul și o lingură cu făină și lași să crească 10-15 minute, într-un loc cald. Cerni făina într-un vas mai mare, adaugi oregano, sarea, maiaua, uleiul de măsline și laptele călduț. Frămânți aluatul și îl lași să crească 25 de minute.
Între timp, fărâmițezi brânza feta într-un castron și presari puțin oregano. Întinzi aluatul într-o foaie de 2 cm grosime și tai 10 pătrate. În centrul fiecărui pătrat așezi brânza feta, prinzi bine cele 4 colțuri de cocă și le dai o formă rotundă. Le lași să mai crească 10-15 minute.
Le așezi într-o tavă unsă cu ulei și le introduci în cuptorul preîncălzit, pentru 30-35 de minute, până se rumenesc frumos.

Pregătire: 60 minute; Coacere: 35 minute
Rețetă de Floarea Pană, Lupeni, jud. Hunedoara

Iată aici rețeta unei pâinici gustoase.

Add Comment