Miel provensal

Zenovia Busuioc, Bacău

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

6 porții
Pregătire: 30 minute
Coacere: 2 ore

Îți trebuie:

  • 1,2 kg pulpă de miel fără os
  • sare, piper
  • 2 lingurițe ierburi de Provence
  • 50 g roșii din conservă sau uscate
  • 1 lingură boabe piper
  • 3 linguri ulei măsline
  • 1 ceapă,
  • 2 căței usturoi
  • 2 foi dafin
  • 200 ml vin alb
  • 500 ml supă
  • 2 morcovi
  • 1 dovlecel
  • 500 g roșii proaspete
  • 2 fire rozmarin
  • 2 fire de cimbru,
  • verdeață (pătrunjel, mărar)

Pregătești așa:

Speli carnea, o ștergi și o condimentezi cu sare, piper și ierburi de Provence. Dacă folosești roșii uscate, le înmoi mai întâi în apă fierbinte timp de 20 de minute. Dacă folosești roșii proaspete sau din conservă, le scurgi de zeamă și le toci cubulețe. Apoi le amesteci cu boabe de piper verde. Umpli pulpa de miel cu acest amestec și o rulezi. O legi foarte bine cu sfoară. Cureți ceapa și usturoiul, le toci și le așezi alături de carne, împreună cu foile de dafin. Dai pulpa la cuptor, stingi cu vin și supă și acoperi vasul. Înăbuși friptura timp de 2 ore. Tai felii morcovii și dovleceii. Tai roșiile sferturi. Cu 20 de minute înainte ca friptura să fie gata, adaugi legumele: morcovii, dovleceii, roșiile, rozmarinul, cimbrul și înăbuși toate legumele cu carnea. Friptura o tai felii și o servești la masă alături de sos și legume.

Add Comment