Mâncare cu bame a la grec

Rețetă de Olga Valuță, București

Îți trebuie:

  • 2 cepe
  • 1 cățel usturoi
  • 400 g bame (înghețate)
  • 1 lingură bulion
  • 1 lin-guriță boia dulce
  • 4 linguri ulei de măsline
  • jumătate de lămâie decojită
  • 1 legătură pătrunjel pentru ornat.

Pregătești așa:

Toci usturoiul, îl pui în ulei la încins pentru câteva secunde. A-daugi ceapa tăiată. Când ceapa devine lucioasă, adaugi jumătate de pahar de apă clocotită și lași com-poziția la foc mic, până se topește ceapa și, eventual, mai adaugi puțină apă. Potrivești de sare și adaugi bulionul amestecat cu boia. Lași să fiarbă 10 minute la foc potrivit. Adaugi bamele congelate și le lași 15-20 de minute. Dacă folosești bame din borcan, le lași doar 5 minute, căci acestea sunt deja fierte. Când mâncarea este gata, o pui pe platou și o ornezi cu pătrunjel tăiat mărunt și lămâia tăiată în sferturi. Poftă bună!

Add Comment