Makluba


Roxana Boală, Brașov

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

3 porții
Pregătire: 20 minute
Coacere: 1 oră

Îți trebuie:

  • 250 g orez
  • 3 pulpe de pui
  • 1 vânătă
  • 2 cartofi
  • 100 g iaurt
  • 50 ml ulei
  • piper
  • sare

Pregătești așa:
Speli pulpițele și le prăjești în ulei încins, apoi le dai deoparte.
În uleiul rămas călești 5-10 minute vânăta și cartofii, spălate și tăiate rondele.
Speli orezul și îl lași la înmuiat în apă călduță. Într-o tavă unsă cu puțin ulei, pui orezul, pulpițele de pui și rondelele din cartofi și vânătă. Condimentezi cu sare și piper. Pui apă cât să le acopere și dai la cuptor. Poți să servești cu iaurt sau salată de sezon.
Poftă bună!

Add Comment