Linzertarte vienez

ANCA-MARIA IONESCU, Craiova, jud. Dolj

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

Îți trebuie:

  • 200 g făină cernută
  • 100 g unt
  • 100 g zahăr
  • 1 ou
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 200 g marmeladă acrișoară (de coacăze roșii sau orice alt fel de gem acrișor)

Pregătești așa:

Freci untul cu zahărul până obții o compoziție spumoasă. Adaugi oul bătut puțin și continui să freci până obții o compoziție omogenă. Încorporezi făina cernută, stingi bicarbonatul cu zeamă de lămâie și îl adaugi în compoziție. Frămânți un aluat potrivit de tare, pe care îl dai la rece pentru 30 de minute. Împarți aluatul în 2 părți – una mai mare de 2/3 din aluat și cealaltă mai mică. Din bucata mai mare întinzi o foaie rotundă pe care o pui pe fundul unei tăvi pentru tort, unsă cu unt și tapetată cu făină. Deasupra foii de aluat pui un strat uniform de marmeladă trecută prin sită, pentru a elimina semințele. Din bucata mai mică de aluat faci suluri lungi cu grosimea de maxim 1 cm. Le aranjezi deasupra stratului de gem. Pui tava în cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, timp de 35-40 de minute.



Add Comment