Jemista

Maria Ilca, Cluj-Napoca

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

 

4 porții
Pregătire: 20 minute
Coacere: 1 oră

Îți trebuie:

  • 3 cepe
  • 2 vinete
  • 1/2 cană orez
  • 3-4 roșii
  • 2-3 ardei
  • 1 dovlecel
  • frunze de pătrunjel
  • sare
  • piper

Pregătești așa:
Într-o cratiță călești ceapa și vinetele curățate, spălate și tăiate mărunt. După ce le-ai călit, dai cratița deoparte. Adaugi orezul nefiert, sare, piper și pătrunjel tocat. Cu această compoziție umpli roșiile, ardei și dovleceii. Decupezi un căpăcel roșiilor, le sco-bești, sărezi și pui puțin za-hăr. Scoți cotoarele ardeilor și dovlecelului îi scoți miezul. Pui capacul înapoi după ce ai umplut fiecare legumă.
Într-o cratiță de teflon sau alt vas aranjezi roșiile, ardeii și dovlecelul, pui 1/2 l apă și îi dai la cuptor. După jumătate de oră sunt gata. Ornezi cu frunze de pătrunjel.



Add Comment