Iolandyi dalma (sarmale mincinoase)

 

– rețetă grecească –

Rețetă de  Szabo Cecilia, Lugoj, jud. Timiș

Îți trebuie:

  • 600 g ceapă
  • 260 g orez
  • 240 ml ulei
  • 320 g foi de viță
  • mărar
  • pătrunjel (după preferință)
  • 1 lămâie mijlocie
  • 320 ml apă
  • un pumn de stafide
  • sare și piper.

Pregătești așa:

Fierbi foile de viță și rumenești ceapa în ulei. O iei apoi de pe foc și adaugi peste ceapă orezul zvântat și curățat, mărarul și pătrunjelul, tocate mărunt. Adaugi și stafidele, sarea, piperul și zeama de lămâie. Amesteci bine umplutura și formezi sarmalele. Așezi sarmalele într-o cratiță, torni restul uleiului, adaugi și apă cât să acopere sarmalele și lași să fiarbă la foc domol. “Iolandyi dalma” se servesc reci, cu felii de lămâie aranjate pe marginea farfuriei. Sper să vă placă aceste sarmale.



Add Comment