Ghibabea

Rețetă de Maria Trifu, loc. Ruginești, jud. Vrancea

Foto: Practic în bucătărie; Mihai Nicolae

Foto: Practic în bucătărie; Mihai Nicolae

4 porții
Pregătire: 30 minute
Fierbere: 25 minute

Îți trebuie:

  • 300 g carne vită
  • 3-4 cepe
  • 50 ml ulei
  • 50 ml apă
  • 2 morcovi
  • 200 g ciuperci

Pregătești așa:

Pui ceapa întreagă, curățată de coajă, la fiert în apă. După ce e gata, o toci pe un fund de lemn sau plastic. Presari puțină sare, pentru a-i da un gust plăcut. Pui uleiul la încins cu puțină apă și, așa fierbinte cum este, îl pui câte puțin peste ceapa tocată. Carnea de vită o tai bucățele mai mari și le fierbi. La fel procedezi și cu morcovul și ciupercile. Când sunt gata, le amesteci și mai lași pe foc 25 minute.

Add Comment