Friptură Marmara


Mirela Enache, loc. Plopeni, jud. Prahova

 

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

2-3 porții
Pregătire: 20 minute
Coacere: 45 minute

Îți trebuie:

  • 250-300 g carne de porc
  • 250 g ciuperci
  • 2 roșii
  • 2 cepe
  • 2 ardei grași
  • 200 ml ulei
  • sare
  • piper
  • 1 linguriță boia dulce
  • 2 ardei iuți

Pregătești așa:
Cureți, speli și toci ceapa mărunt. O călești împreună cu ardeii grași spălați, curățați de semințe și tăiați julien, roșiile spălate și tăiate cubulețe, ciupercile spălate, curățate de pielițe și tocate mărunt. Le înăbuși și condimentezi cu sare, piper și boia. Le lași pe foc până scade sosul. Speli carnea de porc și o tai felii subțiri. Le bați ca pentru șnițele. Umpli carnea cu compoziția de mai sus și formezi rulouri. Prinzi cu scobitori și le prăjești în ulei alături de 2 ardei iuți rupți pe jumătate.

Add Comment