Friptură lioneză

Rețetă propusă de Practic în bucătărie

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolea

 

4 porții
Pregătire: 15 minute
Coacere: 45 minute

Îți trebuie:

  • 6 bucăți carne de porc
  • 40 g margarină
  • 20 g făină
  • 2 linguri bulion
  • 250 g ceapă
  • 4 fire pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Pregătești așa:

Cureți ceapa și o tai felii subțiri, iar pătrunjelul îl toci mărunt.
În jumătate din cantitatea de unt, rumenești carnea, câte 5 minute pe fiecare parte. Separat, în untul rămas, prăjești ceapa, apoi pui fâină, amesteci bine, torni o jumătate de pahar de apă și lași să se îngroașe amestecul, apoi adaugi bulionul, sarea și piperul. Peste friptură, aranjate pe un platou, torni sosul și presari pătrunjel tocat.



One Response

  1. Vlad Junior noiembrie 6, 2015

Add Comment