Crap portughez

Minodora Croitoru, Brăila
Rețetă pentru dezlegare la pește
Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

3-4 porții
Pregătire: 25 minute
Fierbere: 15 minute
Coacere: 45 minute

Îți trebuie:

  • 1,5 kg crap fără cap
  • 250 g ceapă
  • 250 g ulei
  • 2 kg roșii
  • 100 ml vin alb
  • 50 g făină
  • pătrunjel verde
  • 50 g pastă de tomate
  • sare
  • piper

Pregătești așa:
Cureți peștele de solzi, îi scoți intestinele și îl speli cu apă rece. Condimentezi cu sare și piper și îl prăjești pe jumătate într-o tavă cu ulei bine încins. Scoți peștele și în uleiul rămas călești ceapa curățată, spălată și tăiată mărunt, unde adaugi făina și amesteci continuu.
Când făina a ajuns la culoarea galben-pai, stingi cu bulion și cu vin alb. Roșiile le opărești, le cureți de pielițe, le tai în jumătăți și scurgi ușor zeama din ele. Zeama o adaugi la sosul rezultat din ceapă, făină, bulion, vin și amesteci bine. Roșiile le tai în felii subțiri și lungi. Bucățile de pește le așezi în sosul preparat din tavă, iar deasupra pui feliile de roșii. Introduci tava în cuptor pentru circa 20 de minute. După ce scoți peștele de la cuptor, presari cu pătrunjel verde tocat.



Add Comment