Cozonac Kugelhupf

Rețetă  de Floarea Pană, Lupeni, jud. Hunedoara

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

20 porții
Pregătire: 30 minute
Coacere: 60 minute

Îți trebuie:

  • 300 g unt
  • 10 ouă
  • 10 linguri făină
  • 8 linguri lapte
  • 4 linguri zahăr
  • 20 g drojdie
  • 1 lingură coajă rasă de lămâie
  • 100 g stafide
  • 2 linguri zahăr pudră
  • sare
  • 1 lingură alune de pădure sfărâmate

Pregătești așa:

Freci 250 g unt până ce devine spumă, adaugi pe rând 10 gălbenușuri, 10 linguri de făină, 8 linguri lapte călduț, în care ai pus 4 linguri de zahăr.  Adaugi sare, drojdia înmuiată în puțin lapte călduț, puțină coajă de lămâie rasă, 100 g stafide albe și, la sfârșit, albușurile bătute spumă.  Din toate aceste ingrediente faci un aluat pe care îl împarți în 2 forme înalte de cozonac, unse cu unt și tapetate cu alune zdrobite.  Lași cozonacii să crească la loc cald, feriți de curent. După ce au crescut, îi coci în cuptorul încălzit dinainte, timp de 1 oră. Îi scoți din forme și îi presari cu zahăr pudră.

Add Comment