Chec danez

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

Rețetă  de Crina Oltița Călugăr-Igna, loc. Poiana-Blenchii, jud. Sălaj

 

10 porții
Pregătire: 20 minute
Coacere: 50 minute

Îți trebuie pentru aluat:

  • 2 căni făină
  • 1 cană zahăr
  • 100 g unt
  • 2 ouă
  • 2 lingurițe esență de migdale
  • 1 praf de copt
  • 1 ceașcă smântână

Îți trebuie pentru cremă:

  • 2 linguri zahăr brun
  • 1/2 ceașcă migdale măcinate
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 2 ouă
  • 100 g unt

Pregătești aluatul așa:

Amesteci praful de copt cu făina, sarea, ouăle, zahărul, untul și smântâna. Formezi un aluat pe care îl dai deoparte până pregătești crema.

Pregătești crema așa:

Freci untul cu zahărul și adaugi migdalele măcinate și scorțișoara. Încorporezi treptat ouăle și la final pui esența. Iei o formă și pui un rând de aluat, un rând de cremă și tot așa până se termină cele 2 compoziții. Deasupra presari zahăr. Dai compoziția la cuptor pentru 45-50 de minute.

Add Comment