Cartofi cu carne tocată (sau Cartofi Texas)

Andrea Barabas, loc. Tg. Mureș, jud. Mureș

Îți trebuie:

  • 6 cartofi mari
  • 2 cepe roșii
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 lingură ulei
  • 500 g carne tocată
  • 5-6 linguri pastă tomate
  • 25 g cașcaval
  • 1 cană smântână
  • pătrunjel
  • sare
  • piper
  • boia iute.

Pregătești așa:

Speli cartofii și îi pui la fiert. Tai ceapa și usturoiul mărunt și le pui la călit împreună cu carnea tocată. După ce s-a călit compoziția, torni pasta de tomate. Pui sare, piper și boia iute, după gust. După ce au fiert, cureți cartofii și îi tai pe fiecare în 2, pe lungime. Cu o lingură, faci câte o gaură în fiecare cartof și îi așezi în tava unsă cu ulei sau margarină, cu gaura în sus. Torni în fiecare gaură sosul cu carnea tocată. Pui pe ele cașcaval ras și smântână. Lași cartofii în cuptor 20 de minute, după care îi scoți și presari deasupra pătrunjel verde tocat și boia de ardei.



Add Comment