Biftec californian

Rețetă de Lăcrămioara Chirilă, loc. Blăgești, jud. Vaslui

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

5 porții
Pregătire: 2 ore și 40 minute
Prăjire: 25 minute

Îți trebuie:

  • 600 g carne porc
  • 1 portocală
  • 3-4 căței de usturoi
  • 7-8 ciuperci
  • mărar
  • sare
  • piper

Pregătești biftecul așa:
Cureți usturoiul și îl pisezi, apoi freci bucățile de porc cu el. Stropești cu sucul de portocale, sărezi și piperezi după gust. Lași la macerat 2 ore. Ștergi carnea cu un șervet de bucătărie și o prăjești la foc iute, pe ambele părți.

Pregătești ciupercile așa:
Speli ciupercile sub jet de apă rece, le cureți de pieliță dacă sunt lovite. Le pui într-o tavă unsă cu unt și le presari cu sare. După ce încep să se strângă, adaugi mărarul spălat și tocat mărunt și, când sunt gata, le servești alături de biftec.

 

 

 



Add Comment