Rață umplută cu varză

Rață umplută cu varză, gust tradițional. O bunătate pe care îți recomandăm să o testezi, este de efect la orice masă festivă.
Carnea de rață, o carne roșie, este foarte hrănitoare și gustoasă. Este o sursă de proteine de înaltă calitate, o porție conținând jumătate din doza zilnică de vitamina B3, fier și seleniu. Este recomandată pentru întărirea sistemului imunitar, sistemului nervos și a celui digestiv.

Foto: Rață umplută cu varză – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
1 rață
1 varză murată mică
100 g slăninuță împănată afumată
2 cepe
4 căței de usturoi
1 măr
maghiran uscat
3-4 linguri ulei
500 g ceapă roșie
50 ml oțet
sare, piper
Pregătești așa:
Tai slănina cubulețe și o călești în ulei. Adaugi mărul ras, apoi stingi cu oțetul diluat. Pui varza tăiată fideluță, ceapa și usturoiul tăiate mărunt, acoperi cu apă și lași să se înăbușe 10-15 minute. Condimentezi cu maghiranul, piper și sare, după gust.
Cu acest amestec umpli rața, o ungi cu ulei, o presari cu puțină sare și cu maghiran și o așezi în tavă unsă cu ulei. Torni restul de oțet diluat cu apă și coci rața timp de 90 de minute, având grijă să o stropești, din când în când, cu sos din tavă.
Dacă îți rămâne umplutură, continui să o înăbuși până scade și varza se înmoaie. O servești ca garnitură la rață.

Pregătire 40 minute; Coacere 90 minute
Rețetă de Florica Faur, Jimbolia, jud. Timiș

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!