Rasolul bunicii, cu risotto și leurdă

Rasolul bunicii, cu risotto și leurdă, o mâncare simplă, o mâncare de suflet, pe care o poate prepara oricine, cu orice ocazie. Lăsați-vă inspirați de produsele de sezon, ieftine, cu gustul copilăriei! Rasolul de vițel (pe care îl vom folosi)nu este o bucată de carne foarte scumpă, însă aceasta se pretează la foarte multe feluri de mâncare.

rasol

Foto: Rasolul bunicii, cu risotto și leurdă – Arhivă City Publishing SRL

Ingrediente:
2 bucăți rasol vițel
4 morcovi
1 țelină
1 păstârnac
1 rădăcină de pătrunjel
sare, piper
ulei de măsline
500 ml bere
boia afumată
garam masala
turmeric, chimen, boabe ienibahar, baharat
oțet balsamic
muștar
Pesto de leurdă:
2 legături leurdă
sare și piper
ulei de măsline
1 lingură muguri de pin
50 g brânză maturată
Risotto:
1 cană orez Arborio
1 pahar de vin alb
bază de legume sau de pui
sare, piper
Mod de preparare:
Bucățile de rasol se fierb în oala cu presiune. După fierbere se pun într-o tavă înaltă.
Rădăcinoasele se curăță, se taie bucăți și se adaugă în tavă lângă rasol. Se adaugă condimentele, berea, muștarul, oțetul balsamic, se stropește cu un pic de ulei de măsline și se dă la cuptor la 150 °C, timp de 2 ore.
Pesto de leurdă:
Se spală leurda, se înlătură cozile, se pune în robot, se adaugă sare, ulei de măsline, brânză maturată rasă și muguri de pin trași la tigaie, fără ulei. Se mixează până când devine un sos gros. Se mai adaugă ulei de măsline, dacă este necesar.
Risotto:
Se măsoară o cană de orez. Într-o tigaie neaderentă se adaugă orezul în puțin ulei de măsline și o lingură de unt. Se călește orezul amestecând încontinuu. Se adaugă vinul și se lasă pe foc mediu, amestecând mereu până când acesta scade.
Se adaugă, încetul cu încetul, fondul de legume sau pui amestecând neîncetat, pentru ca orezul să nu se lipească. Orezul trebuie să fie cremos, dar nu fiert sută la sută. În momentul în care orezul este fiert, se adaugă două-trei linguri de pesto de leurdă. În cazul în care mai este nevoie de sare, adăugați numai după ce ați pus sosul pesto de leurdă. Țineți cont de faptul ca și pesto este sărat.
Mod de prezentare:
Se pune orezul într-un bol mic, se tasează bine cu o lingură și se răstoarnă pe mijlocul farfuriei. Deasupra orezului se așază legumele din tavă, o bucată de rasol și un pic din sosul rezultat din coacerea rasolului. Se poate servi alături de o salată de sezon cu dressing de muștar cu miere.

Încearcă și rețeta de aici!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!