Quinoa cu ciuperci champignon

Quinoa cu ciuperci, o mâncare dedicată celor dornici de proteine vegetale. Poate fi pregătit în post, adăugând și alte legume, după dorință.
Bobițele de quinoa, nu mai mari de 2 mm, sunt bogate în minerale: în 100 g se regăsesc 96 de procente din necesarul zilnic de mangan, 65 din necesarul de fosfor, 45 din necesarul de magneziu, 42 din cel de fier și 35 din cel de cupru. Patru dintre vitaminele grupului B sunt prezente în cantități mari: B1, B2, B6 și B9.

quinoa

Foto: Quinoa cu ciuperci champignon – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
200 g quinoa
1 ardei mic
1 ceapă sau 1 legătură ceapă verde
250 g ciuperci champignon
200 ml smântână 
de soia
2 linguri ulei 
de măsline
500 ml supă 
de legume
sare, piper măcinat
Pregătești așa:
1 Cureți ciupercile, ardeiul și ceapa. Le speli și le tai felii și, respectiv, ceapa rondele. Înăbuși ceapa în ulei, adaugi ardeiul și ciupercile și presari quinoa, după care amesteci ușor.
2 Stingi cu supa fierbinte și lași să fiarbă la foc mic, timp de aproximativ 20 de minute, până când se absoarbe toată apa. Spre sfârșit, sărezi și condimentezi după gust.
3 Adaugi smântâna și continui să fierbi 3-4 minute. Servești porțiile presărate cu verdeață.

Pregătire 20 minute; Fierbere 25 minute
Rețetă de Nicoleta Cantone, Ploiești, jud. Prahova

Încearcă și Salată cu quinoa și ton. Intră aici și vei descoperi rețeta!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!