Quiche cu ciuperci și dovlecei

Quiche cu ciuperci și dovlecei, fără blat poate fi un fel principal la masa de prânz sau o cină caldă și apetisantă.
În mod normal, quiche se consumă la micul dejun, deși sunt țări în care se mănâncă în orice moment al zilei, ca gustare sau ca fel principal. Deși quiche-ul este asociat cu bucătăria franceză, el și-a avut originea în Germania. Cuvântul „quiche” vine din cuvântul german „kuchen”, care înseamnă „prăjitură”.
În bucătăria franceză, quiche este un fel de mâncare copt la cuptor, care se bazează pe o cremă făcută din ouă și lapte sau smântână pusă pe un blat de patiserie subțire. De obicei, aluatul pentru blat este copt înainte de a fi puse celelalte ingrediente și băgate pentru a doua oara la cuptor.
Alte ingrediente folosite precum carne tocată călită sau bacon, legume sau brânză, sunt adesea adăugate în amestecul de ou înainte de coacerea quiche-ului. Dacă adăugați și ceapă, veți avea un Quiche Alsacienne. Aluatul initial era un simplu aluat de pâine, dar și acest detaliu a evoluat, iar acum blatul de quiche este unul mai pufos, de patiserie.

quiche

Foto: Quiche cu ciuperci și dovlecei – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
2 dovlecei tineri
400 g ciuperci champignon
1 ½ cană lapte (cană de 300 ml)
2 căni brânză Cheddar rasă
3 ouă
sare și piper
10 frunze de busuioc
50 ml smântână pentru gătit
50 g porumb fiert
1 lingură făină
1 ceapă mică
3 căței de usturoi
50 g unt
Pregătești așa:
Decojești dovleceii și îi tai rondele fine. Îi presari cu sare și îi lași 30 de minute în repaus. Îi pui într‑un șervet, ca să le absoarbă zeama. Cureți ciupercile și le tai felii. Într‑o tigaie cu unt topit, călești 2 minute ceapa tăiată mărunt, adaugi ciupercile, amesteci și pui capacul. Amesteci periodic. Pui sare, piper și usturoiul tocat mărunt și lași la fiert până scad. După ce se răcesc, adaugi porumbul și busuiocul tocat.
Tapetezi cu hârtie de copt o formă pentru tartă și așezi în straturi dovlecei, ciuperci, brânză rasă, din nou dovlecei și torni amestecul de ouă bătute cu lapte, smântână, sare și piper.
Razi deasupra cașcaval, presari porumb și busuioc și coci 1 oră, la foc mediu.

Rețetă de Oana Bîrgăoanu, Lunca Câlnicului, jud. Brașov

Încearcă rețeta de aici!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!