Punguțe cu brânză de vaci

Punguțe cu brânză de vaci, aperitiv pentru bucuria copiilor, punguțe pline cu o umplutură delicioasă.
Maioneza este foarte des folosită la salate sau alte preparate reci și nu numai. Este un preparat din bucătăria franceză, numele de maioneză provenind de la termenul magnionnaise (a învârti cu mâna) sau moyeunaise (moyeu înseamnă gălbenuș în franceza veche). Unei maioneze bine preparate îi putem îmbunătăți gustul și calitatea, transformând-o într-un sos delicios. Adăugând în maioneza gata pregătită o lingură de muștar iute, se obține un sos picat (sos tartar); amestecând maioneza cu 1-2 căței de usturoi bine pisați, se obține un sos excelent pentru pește fiert, rasol din carne de vin, cartofi nature (sos ailloli); puțin suc stors din frunze de spanac, va colora maioneza în verde; o tocătură de castraveciori acri bine scurși o va condimenta agreabil; un bol de maioneză în care pui o lingură bună de verdețuri mărunt tăiate (mărar, pătrunjel, tarhon), dă un gust deosebit unei salate de lăptucă, din roșii, sau roșii cu castraveți, sau diferite alte salate (salată rusească). Spor la treabă, fără teamă!

pungute

Foto: Punguțe cu brânză de vaci – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
300 g cașcaval
200 g brânză de vaci
4 linguri maioneză
2-3 căței usturoi
verdeață
sare
Pregătești așa:
Într-un castron amesteci brânza de vaci bine scursă, cu usturoiul pisat, verdeața tăiată mărunt, maioneza și sare. Aceasta va fi umplutura. Pui cașcavalul într-o pungă și îl scufunzi în apă clocotită. Îl lași până se înmoaie bine.
Pe o folie alimentară, întinzi cercuri cu diametrul de 12 cm. Pui câte o lingură din umplutură în mijloc, rulezi cu ajutorul foliei sub formă de pungă și legi cu fâșii subțiri din cașcaval și mozzarella, confecționate în momentul în care cașcavalul sau mozzarella sunt moi.

Pregătire: 40 minute; Fierbere: 8-10 minute
Rețetă de Alina Văcaru, Iași

Încearcă rețeta de aici.

 

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!