Pulpă de miel cu sos de mentă și bulgur

Pulpă de miel cu sos de mentă și bulgur, un preparat delicios cu pulpă de miel, așa cum este tradițional la noi, îmbinare de vechi cu nou.

pulpa

Foto: Pulpă de miel cu sos de mentă și bulgur – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
1 pulpă de miel
½ l Fetească Neagră de bună calitate
1 legătură ceapă verde
1 legătură usturoi verde
2 lingurițe turmeric
4 linguri sos de soia
2 lingurițe garam masala
2 lingurițe boia afumată
2 lingurițe muștar
1 linguriță curry
2 lingurițe lamme tajine
Pentru garnitura de bulgur:
2 căni bulgur
4 căni apă
sare
ulei de măsline
ulei de susan
Pentru sosul de mentă:
6 linguri iaurt grecesc 10% grăsime
1/2 legătură mentă
3 linguri ulei de măsline
sare și piper
Mod de preparare:
Pulpa de miel se condimentează cu toate mirodeniile, se taie ceapa și usturoiul verde, se toarnă vinul și se lasă carnea la macerat până a doua zi. Se dă la cuptor, într-o tavă acoperită, la 150°C, timp de 4-5 ore. Se descoperă și se mai lasă la 180°C, până se rumenește deasupra.
Într-o tigaie cu capac se pune bulgurul, se adaugă apa. La 2 căni de bulgur – 4 căni de apă. Se pune sare, se acoperă și se lasă la foc mediu spre mic, până când s-a fiert. La sfârșit se adaugă ulei de măsline și susan.
Într-un castron se pun 6 linguri de iaurt, 3 linguri ulei de măsline, se adaugă frunzele de la o jumătate de legătură de mentă, sare și piper. Cu blenderul se face o cremă de iaurt.

Sfat pentru servire: pe o farfurie se așază un inel în care se pune bulgurul. Dacă nu aveți așa ceva, puteți unge un castron mic cu un pic de ulei de măsline, puneți bulgurul înăuntru și presați bine. Apoi întoarceți castronul pe mijlocul farfuriei. Dacă nu a fost plat castronul, puteți aplatiza ușor, cu o lingură unsă cu ulei. Tăiați felii subțiri de pulpă de miel și aranjați-le peste cercul din bulgur. Stropiți cu sos de iaurt și mentă.
Sfatul meu: Puteți marina pulpa de miel cu 2 săptamâni înainte și o puteți congela. Are nevoie de 24 ore pentru a se decongela. În acest fel, puteți sărbători alături de familie fără pic de stres. Împreună cu acest fel de mâncare puteți servi o salată cu frunze de leurdă, ceapă verde, pătrunjel și ridichi.

Aveți aici încă trei rețete cu carne de miel.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!