Pui țărănesc cu smântână

Pui țărănesc cu smântână, un fel principal foarte gustos, așa cum numai noi românii știm să facem. Încercați rețeta, în mod sigur nu veți regreta.
Mărarul (Anethum graveolens) provine din sud-vestul și centrul Asiei și Rusia. Frunzele și semințele mărarului au ulei volatil cu un conținut mare de carnova (antioxidant puternic), potasiu, magneziu, calciu, sulf, fier, etc. și vitaminele A, B și C. Mărarul reglează metabolismul și stimulează digestia, este indicat în combaterea balonărilor, calmează durerile dentare, stimulează buna funcționare a rinichilor, combate depresia și tratează edemele. Mărarul îl folosim la ciorbe, salată de roșii, ouă, brânză dulce, salată de castraveți și varză. Semințele se folosesc la murături, ciorbe, sosuri pentru pește.
Pentru o mâncare gustoasă, aspectuoasă, vă prezint câteva trucuri:
– Mâncarea va fi mai gustoasă dacă o veți fierbe la foc mic un timp mai îndelungat.
– Legumele proaspete, în special cele verzi, își păstrează culoarea dacă sunt puse la fiert la foc iute și în apă multă în clocot cu puțină sare.
– Fierberea înăbușită a legumelor crude sau fierte parțial, se face în sucul propriu lăsat de acestea cu adaos de grăsime, la foc mic sau în cuptor dat la minim 10-15 minute.
– Legumele uscate se pun la fiert în apă rece fără sare, aceasta adăugând-se la urmă. Fasolea uscată dacă a fost ținută înainte în apă la înmuiat, după primul clocot se scurge apa și se pune la fiert cu apă caldă.

pui

Foto: Pui țărănesc cu smântână – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
1 pui mare de 1,5 kg sau 6 pulpe
100 g unt
100 g smântână
300 g roșii
50 g mălai
1 ceapă
1 căpățână usturoi
6 ardei grași
1 ou
1 legătură mărar
Pregătești așa:
Tai puiul în 6 și treci fiecare bucată prin ou și mălai și le prăjești în unt fierbinte până se rumenesc bine. Așezi într-o cratiță roșiile, ardeii tăiați felii, ceapa tăiată solzi și usturoiul tocat. Presari mărar și pui bucățile de pui și 100 ml apă.
Dai cratița la cuptorul încins și o lași la un foc moale până se pătrunde puiul. Servești puiul fierbinte cu smântână și mămăliguță caldă. Este delicios!

Pregătire: 35 minute; Coacere: 60 minute
Rețetă trimisă de Steluța Boanță, București

Iată și Ciorbă de pui cu gălbiori și castraveți murați – rețetă video.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!