Pui cu sos de roșii și busuioc

Pui cu sos de roșii și busuioc, un prânz aromat și ușor picant. Iar aroma de maghiran este foarte potrivită pentru acest preparat. Roșiile vor da un gust puțin acrișor mâncării. În mod sigur membrii familiei vor fi mulțumiți de acest preparat.

pui

Foto: Pui cu sos de roșii și busuioc – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
2 bucăți piept de pui cu os
400 g roșii mici
3 linguri ulei
1 linguriță făină
1 ceapă mică
4 căței de usturoi
150 ml vin
1 ardei iute mic
1 legătură busuioc
sare, piper
Pregătești așa:
Porționezi puiul în 4 bucăți pe care le presari cu puțină sare, piper și le înăbuși puțin în ulei, adăugând periodic stropi de apă. Ai grijă să întorci carnea pe toate părțile.
Când carnea s-a pătruns, adaugi în tigaie ceapa și usturoiul tăiate mărunt. După un minut, stingi cu vin, adaugi roșiile, ardeiul curățat, tăiat rondele și o parte din frunzele de busuioc tăiate mărunt. Pui mâncarea într-un vas termorezistent și îl introduci în cuptor pentru 10-15 minute.
Servești porțiile decorate cu frunze proaspete de busuioc.

Pregătire 15 minute; Fierbere 40 minute
Rețetă de Simona Bonca, Oradea, jud. Bihor

Încercați și Pui cu sos de nuci, o altă rețetă deosebită. Intră aici!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!