Pui cu dovlecei și ciuperci

Pui cu dovlecei și ciuperci, un fel principal simplu de preparat, cu ingrediente puține, dar care are un gust special.
Pentru că suntem în mijlocul iernii și pentru că avem nevoie de dovlecei și ciuperci, puteți să le cumpărați de la magazin, dar le puteți avea în casă, puse din toamnă la congelator. Este indicat ca pe fiecare pungă sau recipient care urmează să fie puse la congelator, să se lipească etichete cu conținutul și data la care a fost congelat. În congelator, între pachete, trebuie să existe puțin spațiu, în acest fel aerul rece circulă peste tot și se face o congelare perfectă.
Se spală și se taie dovleceii cubulețe (pentru ciorbă) sau felii pentru pane. Se presară peste ei mărar tocat și se porționează în pungi, apoi se bagă la congelator.
Pentru congelat sunt buni gălbiorii, pitucii, mânătârcii, zbârciogii și ciupercile de cultură. Se spală bine în apă rece, se desprind piciorușele și se curăță pielițele. Se opăresc în apă fierbinte cu puțină sare grunjoasă și oțet sau zeamă de lămâie. Se țin așa 7 minute, se scurg și se lasă la răcit. Se porționează în pungi și se congelează.

pui

Foto: Pui cu dovlecei și ciuperci – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
2 piepți de pui
2 dovlecei
3 cepe
250 g ciuperci
200 ml supă de pui sau de legume
1 vârf de cuțit praf de curry
100 g unt
cimbru
piper măcinat
sare
Pregătești așa:
Cureți ceapa și o tai solzișori. Speli dovleceii și ciupercile curățate. Tai cubulețe dovleceii și carnea, iar ciupercile în felioare subțiri. Călești carnea în unt topit, amestecând.
După ce își schimbă culoarea, adaugi solzișorii de ceapă, ciupercile, dovleceii, curry, cimbru, piper și sare după gust. Torni supa caldă și lași să fiarbă la foc mic, timp de 30 de minute.

Pregătire: 10 min.; Fierbere: 35 min.
Rețetă de Milița Șolea, Svinița, jud. Mehedinți

Încearcă și rețeta de Dovlecei gratinați.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!