Pui cu ciuperci și conopidă

Pui cu ciuperci și conopidă, o mâncare delicioasă și cu o aromă deosebită dată de cimbru și usturoi. Este o rețetă ușor de preparat pe care o propunem pentru masa de prânz în familie.

pui

Foto: Pui cu ciuperci și conopidă iStock

Îți trebuie:
2 piepți de pui
500 g ciuperci
500 g conopidă
3 cepe
8 căței de usturoi
40 ml lapte de soia
5 g cimbru
10 g ghimbir ras
50 g amidon alimentar
100 ml ulei de măsline
500 ml sos de soia
sare, piper, pătrunjel
Pregătești așa:
Se spală bine carnea, se taie jumătăți și se unge cu ulei, apoi se condimentează.
Se frige pe grătarul încins și se păstrează la cad. Se toacă mărunt ceapa și 4 căței de usturoi curățați. Se prăjesc ciupercile într-o cratiță cu ulei încins până ce devin aurii, se adaugă conopida fiartă și ruptă bucățele. Se toarnă laptele de soia și se condimentează. Se adaugă sosul de soia, se presară ghimbirul ras și cimbrul și se lasă să fiarbă 10 min.
După ce s-a îngroșat, sosul se toarnă într-un bol și se lasă 10 minute acoperit. Se pun bucățile de pui pe farfurie, se așază legumele și se toarnă sosul deasupra. Se presară pătrunjel tocat.

Rețetă de Ioana Preda, București

Încearcă și rețeta de Sufleu de mazăre cu orez și ciuperci. Intră aici pentru a descoperi rețeta.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!