Prăjitură turnuleț cu cremă de nucă

Prăjitură turnuleț cu cremă de nucă, un desert special, deosebit, delicios, cu o aromă deosebită și care are un aspect excelent.

prajitura

Foto: Prăjitură turnuleț cu cremă de nucă – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
500 g făină albă (plus 100–200 g, dacă mai e nevoie)
3 ouă
100 g zahăr tos
100 g zahăr pudră
1/2 linguriță sare
4 linguri miere de albine
1 lingură de bicarbonat stins cu oțet
1 plic zahăr vanilat
puțină esență de rom
20 g margarină sau unt
Îți trebuie pentru cremă:
500 g nuci măcinate
3 linguri cacao
esență de rom
zahăr vanilat
zahăr pudră
Pregătești așa:
Pui făina într-un vas. Separi al-bușurile de gălbenușuri, iar pe acestea din urmă le bați spumă. Gălbenușurile le freci cu un pahar de zahăr, pui sare și mierea de albine, bicarbonatul stins cu oțet și după, pui zahărul vanilat și esența de rom. Amesteci bine toate ingredientele și le pui peste făină, apoi înmoi margarina și începi să frămânți un aluat potrivit. Dacă mai trebuie făină, mai adaugi să nu fie prea moale, dar nici prea vârtos.
Dai aluatul la rece pentru 20 de minute. După aceea, împarți aluatul în patru bucăți, iei câte o bucată și o întinzi cu sucitorul cât e fundul tăvii de mare. Ungi tava cu margarină sau cu unt și apoi coci fiecare foaie.
Pregătești crema așa: Cureți 500 g nuci de coajă, iar miezul îl dai prin mașină. După aceea, îl opărești cu jumătate de cană de apă, 3 linguri de cacao, esență de rom, zahărul vanilat și zahărul pudră. Poți adăuga apa rece, să nu fie moale compoziția. Iei o foaie și pui compoziție pe fiecare rând. Închei cu ultima foaie, peste care pui o greutate (un fund de lemn), nu foarte mare pentru a nu ieși crema dintre foi.

Pregătire: 60 minute; Coacere: 30 minute
Rețetă de Paraschiva Macoveiciuc, loc. Sucevița, jud. Suceava

Intră aici și încearcă și această rețetă.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!