Prăjitură Snickers cu cremă caramel

Prăjitură Snickers cu cremă caramel, un desert delicios, o bucurie pentru cei mici, o prăjitură deosebită.
Vă prezentăm mai jos câteva sfaturi utile care vin în ajutorul dumneavoastră pentru momentele în care preparați deserturi de casă.
Amoniacul alimentar se dizolvă într-o lingură de lapte înainte de a fi pus în compoziție.
– Când la prepararea unui aluat dospit nu avem drojdie suficientă, se poate adăuga o linguriță de bicarconat dizolvat în puțină zeamă de lămâie.
– Când se prepară prăjituri cu fructe, se recomandă să fie înțepat blatul de la fund cu o furculiță pentru a se coace bine.
– Dacă avem de preparat o prăjitură cu 4-5 ouă (în afară de torturi) și lipsește un ou, acesta se poate înlocui cu o lingură de smântână, lapte sau sifon.
– Se recomandă să se respecte întotdeauna timpul indicat pentru frecarea zahărului cu ouăle. Cantitățile indicate în rețete trebuie întotdeauna respectate cu strictețe. Prăjiturile se coc la temperatura recomandată în rețetă. Este foarte indicat ca o gospodină să cunoasă măsurile aproximative ale tuturor ingredientelor cum ar fi: făină, zahăr, sare, griș, pesmet, orez etc.

prajitura

Foto: Prăjitură Snickers cu cremă caramel – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie pentru blat:
7 albușuri
7 linguri zahăr
200 g nucă măcinată
4 linguri făină
1 lingură praf copt
Pentru glazura albă:
200 g ciocolată albă
2 linguri ulei
Pentru glazura neagră:
200 g ciocolată neagră
2 linguri ulei
Pentru cremă:
12 linguri zahăr
200 g unt
7 gălbenușuri
200 g alune întregi prăjite
Pregătești așa:
Mixezi albușurile spumă, apoi adaugi treptat zahărul. Amesteci făina cu nuca și praful de copt și le încorporezi ușor în albușuri. Torni compoziția într‑o tavă (30×40 cm) tapetată cu hârtie de copt și coci blatul 25 de minute, în cuptorul preîncălzit la 180ºC.

Pentru glazura albă, topești la bain‑marie ciocolata albă și uleiul. Întinzi ciocolata peste blatul răcit complet. Păstrezi blatul în congelator, până se întărește glazura.

Pentru cremă, caramelizezi 10 linguri zahăr, peste care pui untul, amestecând rapid cu o lingură de lemn. Lași să fiarbă la foc mic, până când untul se amestecă bine în caramel și se întărește crema. După ce se răcește crema, o torni peste glazura albă. Dai din nou la rece, după care torni glazura neagră, preparată la fel ca cea albă. Răcești prăjitura 3‑4 ore.

Rețeta de Ionela Mădălina Chiriță, Găneasa, jud. Olt

Încearcă și Prăjitură cu mere și caramel, un desert de excepție, cu un gust special.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!