Prăjitură răsturnată cu mere și vanilie

Prăjitură răsturnată cu mere și vanilie, o bunătate de desert pe care orice gospodină îl poate face. Gustul dulce-acrișor al merelor, combinat cu gustul deosebit de vaniliei a cremei, dau prăjiturii o aromă specială.

prajitura

Foto: Prăjitură răsturnată cu mere și vanilie – Arhivă City Publishing SRL

Pregătire mere:
Într-o cratiță se caramelizează 150 g zahăr; se adaugă 150 ml vin alb dulce și se lasă să se topească zahărul (2-3 minute), apoi se pun 1,5 kg mere (curățate de coajă și semințe și tăiate cuburi) și 1/2 linguriță scorțișoară măcinată. Se călesc merele timp de cca 4-5 min., amestecând din când în când.
Se repartizează apoi într-o formă de copt dreptunghiulară unsă în prealabil cu unt.

Preparare blat:
Se bat 8 albușuri spumă, se adaugă 8 linguri zahăr, mixând continuu, apoi 8 gălbenușuri pe rând, iar la final 8 linguri făină amestecate în prealabil cu 1 plic praf de copt.
Această compoziție se întinde peste merele călite din tavă și se dă la cuptor. Se scoate, se lasă să se răcorească 20 min., apoi se răstoarnă. Preparare cremă:
Se fierb 500 ml lapte; se adaugă în fir subțire 3 plicuri praf de budincă de vanilie dizolvat în prealabil în 300 ml lapte rece. Se amestecă pe foc mic până se îngroașă, apoi se dă deoparte și se adaugă 10 linguri zahăr.
Se lasă să se răcească.

În alt castron se mixează spumă 125 g unt moale cu 2 linguri de zahăr pudră. Se înglobează câte o lingură din budinca rece. La final se adaugă 200 ml frișcă lichidă, bătută tare. Crema se întinde peste merele călite și se modelează cu o furculiță.

Rețetă de Felicia (Vanea) Dobre, București

Încearcă și rețeta de Prăjitură cu mere pentru diabetici. Intră aici!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!