Prăjitură Raffaello

Prăjitură Raffaello este un desert mai special, foarte frumos prezentat, o prăjitură cu un gust deosebit de delicat cu care nu vom da greș niciodată la o masă specială.

prajitura

Foto: Prăjitură Raffaello – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie pentru pandișpan:
4 ouă
200 g zahăr
100 ml ulei
100 ml lapte de cocos
200 g făină
1 plic praf de copt
Îți trebuie pentru blatul de bezea:
5 albușuri
5 linguri apă
150 g zahăr
150 g nucă de cocos
5 linguri făină
câteva picături esență de migdale sau  vanilie
Îți trebuie pentru cremă:
500 ml frișcă lichidă
400 g ciocolată albă
1 plic gelatină
Pregătești blatul de pandișpan așa:
Freci sumă gălbenușurile cu 100 g zahăr, apoi adaugi laptele și uleiul. Încorporezi albușurile bătute spumă cu zahărul rămas, făina cernută și praful de copt. Coci 2 blaturi, în tava de 30×40 cm, la foc mediu, câte 25 de minute.
Pregătești blatul de bezea așa:
Bați albușurile spumă tare, apoi adaugi zahărul alternând cu apa și bați până obții o spumă tare. Pui nuca de cocos, esența, făina și omogenizezi delicat după fiecare. Coci compoziția în tavă de 30×40 cm, la foc mic.
Pregătești crema așa:
Topești ciocolata răzuită în frișca încălzită pe foc mic, fără să fiarbă, amestecând încontinuu. După ce s‑a răcit, o păstrezi în frigider cel puțin 3 ore sau peste noapte. O mixezi și o amesteci împreună cu gelatina, în prealabil hidratată și topită câteva secunde la microunde.
Așezi pe un platou un blat de pandișpan și îl însiropezi cu lapte de cocos. Îl ungi cu 1/3 din cremă, pui blatul de bezea, 1/3 din cremă pe care o întinzi uniform, pandișpan însiropat și îmbraci prăjitura în crema păstrată. Presari fulgi de cocos pentru decor.

Rețetă de Cristina Buliga, Volovăț, jud. Suceava

Și tot pentru un eveniment deosebit vă oferim o rețetă specială de tort, Tortul doamnelor.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!