Prăjitură Quiky cu cremă de castane

Prăjitură Quiky cu cremă de castane, o prăjitură care are straturi cu texturi diferite, cu gusturi diferite, dând desertului arome de vis și consistență.
Castanul comestibil (castanul dulce) este un arbore foios, cu o rădăcină rămuroasă, tulpina dreaptă, cilindrică, de dimensiuni mari, atingând frecvent înălțimea de 20–35 m. Arborii foarte bătrâni pot ajunge la diametrul de 4 m, în cazuri extreme chiar și până la 6 m. Arborii bătrâni de peste 100 de ani sunt de multe ori scorburoși. La coacerea completă, care are loc cândva în mijlocul lui octombrie, mantaua se deschide progresiv, lăsând să se vadă fructele coapte, a căror coajă are o frumoasă culoare maroniu-castanie lucitoare.
Castanele pot fi consumate coapte, se poate face un delicios piure foarte consistent, care poate fi consumat ca atare, se poate folosit în diferite creme pentru prăjituri și torturi, ca și cremă pentru cozonac.

prajitura

Foto: Prăjitură Quiky cu cremă de castane – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie pentru blat:
200 g biscuiți
150 g margarină
200 g miez de nucă prăjit, mărunțit
Pentru crema 1:
150 ml frișcă lichidă
3 plicuri zahăr vanilinat
100 g brânză dulce
1 lingură iaurt
1 plic (10 g) gelatină
cereale cu ciocolată
Pentru crema 2:
150 ml frișcă lichidă
3 plicuri zahăr vanilinat
câte 2 linguri piure de castane și pudră de roșcove
1 plic gelatină
cereale și rulouri de napolitană cu cremă, pentru decor
Pregătești așa:
Amesteci biscuiții mărunțiți, nucile și margarina topită. În forma de 22 cm, presezi compoziția și înfigi pe margine napolitanele.
Mixezi frișca și zahărul vanilinat, apoi adaugi iaurtul, brânza dulce și gelatina hidratată în 100 ml apă și topită la bain-marie. Procedezi similar cu a doua cremă. Torni peste blat crema 1, presari cereale și le împingi cu lingura în cremă. Pui crema 2 și decorezi. Îl răcești 2 ore.

Rețetă de Anișoara Ursan, Cernavodă, jud. Constanța

Încearcă și rețeta de Biluțe cu piure de castane!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!